Přeskočit na obsah

LEZECKÁ VÍKENDOVÁ AKCE HK BABÍ LOM KUŘIM

Naše další víkendová akce se konala v termínu  28. 5. – 29. 5. 2022

Tentokrát jsme vybrali lezeckou oblast s názvem BOTANICKÁ ZAHRADA ve Štramberku https://mapy.cz/s/junubumobu

Je to bývalý vápencový lom, nyní v soukromých rukou s výskytem vzácné fauny a flóry. Díky tomu jsme se museli pohybovat výhradně po cestičkách, anebo v okolí skalní stěny, kde se lezlo.

I přes tato omezení je zde příjemné lezení a to i díky tomu, že je tato oblast dobře odjištěna a parkovat se dá téměř u skal.

Průvoce:http://www.goat.cz/index.php?path=Lezeni_Beskydy_Stramberk_Stramberk

V sobotu jsme celý den lezli ve Štramberku. Já, Šíp, Kryštof a Olík jsme natahovali ostatním občas docela výživné cesty a ostatní je více méně úspěšně přelézali. Jako velký lezecký nezmar se ukázala Klárka (6 let), která se rozlezla k takovým výkonům, že jsme ji pomalu nemohli dostat ze skály. Večer jsme si udělali krátkou procházku Štramberkem a pak jsme odjeli do kempu Mořkov https://www.koupalistemorkov.cz/kemp , kde jsme měli předem zamluvené ubytování.

Zde jsme měli k dispozici, kromě místa na stany i společnou kuchyni a ohniště, takže pozdní oběd a večerní oheň nebyl žádný problém. Šíp zorganizoval výpravu na dřevo k pořádnému táboráku, které se zúčastnili všichni přítomní. Zde se opět ukázalo, jak vybavený jezdí na výpravy Olík. Že sebou vozí zapalovač podobný malému autogenu, na to už jsme si zvykli. Ale že bude mít u sebe neuvěřitelně ostrou japonskou pilu, to překvapilo každého, vzhledem k tomu, jak úsporný vozí batoh.

V neděli ráno jsme se opět vrátili na skály do Štramberku. Jako obvykle jsme lezli asi do oběda. Potom jsme vše sbalili a naložili do aut. Někdo odjel domů a někteří se ještě zastavili na slavnostech tou dobou konaných ve Štramberku.

Kromě pár malých nepříjemností (drobná přeháňka, potíže s parkováním, díky právě probíhajícím slavnostem ve Štramberku a neustálého dozoru majitelky lomu), proběhla celá akce v poklidu a díky skvělé součinnosti našich instruktorů, starších lezců  (natahovačů), dětí a hlavně ochotných maminek  (doprovod) se akce vydařila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *