Přeskočit na obsah

MLADÍ HORALOVÉ 2020

V sobotu 12. 9. 2020, proběhl na Rabštejně celorepublikový závod MLADÍ HORALOVÉ.

Soutěž je určena především pro děti a mládež, kteří tíhnou více k venkovnímu lezení a pohybu v horách než soutěžnímu lezení na umělé stěně. Soutěžit a organizovat soutěž mohou jen kluby zařazené do Projektu mládeže, mohou však do svých družstev přibrat děti mimo svůj oddíl, ale i tyto děti musí být řádným či evidovaným členem ČHS. 

Organizátorem soutěže je Český horolezecký svaz (dále jen organizátor). Pořadatelem je daný klub nebo oddíl. 

Cílem je, formou soutěže získat znalosti a dovednosti, které jsou společně s fyzickou kondicí potřebné ke zvládání   různých situací v přírodě při provozování horolezectví.  – Nabídnout dětem soutěžní aktivitu v přírodě, rozvíjet soutěživost a vzájemnou spolupráci dětí.  Podporovat společenská setkání mezi oddíly. 

Soutěž je koncipována jako soutěž 4 členných družstev dětí a mládeže. Složení družstva (počet chlapců a děvčat) není určeno.   

V soutěžních disciplínách jsou obsaženy situace a dovednosti, které by měli mladí horolezci využít při provozování horolezectví a pobytu v přírodě.  – První pomoc  – Orientace v terénu  – Lezení a slaňování – Překonávání překážek  – Prusíkování a uzlování  – Stavění stanu na čas (tábornické dovednosti).

HK Babí lom Kuřim sestavil dvě čtyřčlenné družstva.

Starší kategorie: Kryštof K., Vojtěch N., Oliver H. a Barbora F.,

Mladší Kategorie: Vojtěch V., Martin G., Rozálie Ch. a Eliška K.

Závod probíhal v krásném okolí rabštejnských skal a zúčastnilo se ho ve starší kategorii celkem 14 a v mladší kategorii celkem 9 družstev.

Počasí závodu přálo a po celodenním napínavém a náročném závodu, všichni skončili šťastně v cíli.

Vzhledem k první účasti našeho klubu v tomto závodě a k celkem velké konkurenci ostatních týmů, dopadlo umístění našich závodníků na výbornou.

Starší kategorie skončila na úžasném 4. místě a mladší na 6.

Z celého závodu byl natočen videozáznam, který si můžete prohlédnout, když zadáte odkaz níže.

krátká verze – https://youtu.be/FjOyRjY_Ed4

dlouhá verze – https://youtu.be/RjpXlkyWW0E

Tímto bych rád ještě jednou poděkoval všem závodníkům za příkladnou reprezentaci našeho klubu a celému organizačnímu zázemí za ochotu, čas a velice kvalitní přípravu našich týmů.

Daniel Kovařík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *