Přeskočit na obsah

Moravský pohár mládeže 2017

Kryštof Kovařík zaznamenal skvělý úspěch v seriálu závodů Moravský pohár mládeže 2017. V součtu pěti kol závodu v lezení na obtížnost získal ve své kategorii zlato.

Skvělý úspěch kuřimského lezení

Kryštof Kovařík, člen Horolezeckého klubu Babí lom Kuřim z.s., oddíl mládeže, se stal celkovým vítězem v seriálu závodů MPM (Moravského poháru mládeže) v kategorii D chlapci ročník 2007 – 2008.

MPM – je seriál moravských závodů v lezení na umělých stěnách na obtížnost, určený zejména pro mírně pokročilé a začínající závodníky ( pozn. závodníci lezou cesty začínající na obtížnosti 5- až 7 dle UIAA což běžný začátečník nemá šanci zvládnout)

Závodů se účastní děti z horolezeckých klubů napříč celou Moravou včetně okolních států např. Polska a Slovenska. Cizí státní příslušníci mohou dosáhnout jakékoli umístění v jednotlivých závodech, ale nejsou zahrnuti do celkového hodnocení MPM.

Kryštof se zúčastnil všech pěti kol v pěti různých městech a díky úžasné bojovnosti, vytrvalosti, talentu a lezecké dovednosti dosáhl celkového vítězství.

Celkový přehled průběhu závodů:

První kolo 7.1.2017 Příbor 3 místo v MPM na 2 místě (cizinec).

Druhé kolo 11.2.2017 Vsetín 1 místo i v MPM

Třetí kolo 27.5.2017 Olomouc 2 místo i v MPM

Čtvrté kolo 9.9.2017 Ostrava 4 místo v MPM na 3 místě (cizinec).

Páté kolo 17.9.2017 Brno 3 místo i v MPM

Soutěže se průměrně zúčastnilo okolo 20 chlapců v dané kategorii a Kryštofovi se podařilo s celkovým ziskem 102,4 bodů celý seriál vyhrát.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *