Přeskočit na obsah

Lezení v době pokoronové

V době vypuknutí korona viru se ocitl dětský oddíl HK Babí lom Kuřim v docela obtížné situaci.Nejen, že jsme se nemohli scházet, ale v podstatě ve stejném období se změnil majitel naší domovské stěny v Kuřimi, který okamžitě začal s její kompletní rekonstrukcí a uzavřel ji pro veřejnost až do začátku září.

Jakmile začalo uvolňování korona virových omezení, domluvil jsem se s ostatními instruktory Janou Uhlířovou, Marií Fialovou a Janou Fojtíkovou na pravidelných čtvrtečních výjezdech ke skalám s početně omezenými (dle nařízení vlády) skupinami dětských členů.

Vybrali jsme skalní oblasti v dojezdové vzdálenosti do 30 minut od Kuřimi s celkem kvalitním odjištěním a obtížnostmi vhodnými pro děti. Volba padla na PERNŠTEJNSKÉ SKÁLY (7.5.2020+14.5.2020+21.5.2020) a KATEŘINSKÝ PRST (4. 6.+11. 6. 2020).

Rozdělení do menších skupin se ukázalo jako šťastný tah. Nejenže bylo pro instruktory daleko lehčí kontrolovat své svěřence, ale ukázalo se, že naši zkušenější odchovanci (Kryštof K. Oliver H., Matouš H. a Vojta N) jsou schopni bez problémů natahovat cesty obtížnosti 4 a 5 dle UIAA. Dokonce se  nezalekli i náročnějších výzev.

Kryštofovi a Oliverovi pokusy v cestě Záviš (obt.7) na Kateřinském prstu, které po několika pokusech skončily, úspěšným dolezem, vzbuzují v jejich věku respekt.

Pro oddíl je to velký příslib do budoucna a pro instruktory ulehčení jejich práce.

Danek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *